24. toukokuuta 2018

Unelmakeittiö



Keittiötoimittajan valintaan käytimme paljon aikaa. Vertailimme erilaisia ovivaihtoehtoja ja pohdimme, millainen meidän unelmakeittiömme olisi. Alusta saakka oli selvää, että keittiö tullaan toteuttamaan yläkaapittomana ja siinä tulee olla mahdollisimman paljon laatikostoja. Koska pohjapiirustus oli lyöty lukkoon, piti keittiötoimittajan taipua haluamiimme mittoihin ja tarjota sellaisia vaihtoehtoja, jotka eivät ole kovin perinteisiä. Toisaalta halusimme, että keittiösuunnittelija osaa rakentaa kokonaisuuden luovasti ja esteettisesti. Aluksi tuntui, ettei oikeaa ovivaihtoehtoa löydy millään ja pitää ns. "tyytyä" sellaiseen vaihtoehtoon, joka on "ihan hyvä". Lopulta kuitenkin kävi niin, että etsiessämme jotain muuta, käteeni sattui sellainen mallipala, jota en ollut etsinyt, mutta jonka tiesin heti haluavani. Se oli rakkautta ensi vilkaisulla ja sen jälkeen se oli menoa. Tämä helmi löytyi Puustellin valikoimasta. Päätöstä lisäksi helpotti se, että suunnittelu oli ollut alusta asti asiakaslähtöistä ja tuli tunne, että meitä aidosti kuunnellaan ja kaikki toiveet halutaan toteuttaa. 






Tämän keittiön suunnittelun tärkeimmät lähtökohdat: 
- Paljon laskutilaa
-"Kuivasaareke"
- Liesituuletin integroituna liesitasoon
- Arkiruokapöytä
- Niin suuri allas, että uunipelti mahtuu pohjalle
- Mahdollisimman paljon laatikostoa
- Ei yläkaappeja
- Aamiaiskaappi
- Kivitasot

Oras & Franke


Keittiöön valittu hana Oras Alessi Sense on kaunis kuin helmikoru. Tämä vaalea kaunotar on kuin suunniteltu juuri tätä keittiötä varten! Valko-krominen hana sai partnerikseen Franken valkoisen altaan. Mikä valloittava kaksikko. <3




Kokonaisuutena keittiö täyttää kaikki toiveemme! Tasoa on ikkunan alla kuusi metriä ja tämän lisäksi vielä saareke. Yksi toiveemme oli ns. kuivasaareke, eli halusimme saarekkeen ilman toimintoja, jotta sitä olisi helppo myöhemmin käyttää esimerkiksi tarjoilupöytänä tai leivonta-alustana. Tästä johtuen allas ja liesi oli sijoitettava ikkunan alle, mikä muodosti omat vaatimuksensa liesituulettimen suhteen. Tasoa valitessa olimme päätänneet, että materiaalin tulee olla kiveä. Tavoittelemamme harmoninen värimaailma asetti kuitenkin rajoitteita, sillä luonnonkiveä ei ole saatavissa haluamassamme sävyssä. Sattumalta kuitenkin törmäsimme Kivilähteen tuotteisiin ja Dekton oli ominaisuuksiltaan niin huippuluokkaa, että siihen haluttiin panostaa. Kävimme vertailemassa erilaisia värimalleja paikan päällä, joista Irok valikoitui meille parhaaksi huolellisen vertailun jälkeen. (Vinkki! Keittiön ovimallin kanssa oli helpompaa miettiä kokonaisuutta. Onneksi Puustelli lainasi ovea mielellään useaan otteeseen eri valintoja tehdessä). 

Marmori-matto VM-Carpetin mallistoa.




Dekton on tyylikäs ja hienostunut sekoitus raakamateriaaleja, joita käytetään uusimpien lasi- ja posliinipintojen sekä korkealaatuisten kvartsisten työtasojen valmistuksessa. Dektonissa on korkea uv:n sietokyky, se on tulen- ja hankauksenkestävä, väristabiili ja lähes naarmuuntumaton. Lue lisää Dektonista täältä. Laskutilaa tästä keittiöstä ei puutu ja yläkaapiton keittiö maksimoi valon ja avaruuden määrän. Näin keittiö sulautuu kalusteenomaisena paremmin keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen muodostamaan kokonaisuuteen. Keittiössä käytetty hillitty värimaailma lisäksi pehmentää yleisilmettä eikä keittiö näytä niin massiiviselta, vaikka siitä todellisudessa kokoa löytyykin yhdeksäntoista neliön verran. Wittin toimittamat upeat kodinkoneet viimeistelevät tämän kokonaisuuden.




2 kommenttia:

  1. Minkälaiset kokemukset Wittin liedestä ovat käytön jälkeen? Onko esim. tuuletinosa helppo puhdistaa rasvasta yms. sinne päätyvästä roiskeesta? Riittääkö imuteho ja käryn poistokyky arjessa?

    VastaaPoista
  2. Hei! :) Tähänastiset kokemukset ovat hyviä! Induktio on nopea ja helppo käyttää. Kevyemmät vesihöyryt pääsevät osittain livahtamaan, mutta se ei ole meitä haitannut. Rasvakäryn imaisee hyvin. Tuuletinosat voi laittaa astianpesukoneeseen ja sisäpuoli on helppo puhdistaa rasvastakin. :)

    VastaaPoista