5. kesäkuuta 2018

Ihanat ja upeat liukuovikaapistot

Lastenhuone


Uutta kotia suunnitellessa oli selvää, että harkitsemme säilytysratkaisuja huolellisesti, sillä säilytystilaa ei koskaan ole riittävästi (tai kaikki tila mitä on, tulee täyttymään). Kasvava perhe tarvitsee säilytystilaa paitsi ulkovaatteille, myös pyyheliinoille, pussilakanoille, joulukoristeille, siivousvälineille ja askartelutarvikkeille. Tässäkin on mainittuna vain osa kaikesta siitä, mitä uudessa kodissa halutaan säilyttää tai varastoida. Asuntoomme tulee kolme liukuovikaapistoa, joista jokainen on kolmisen metriä leveä ja säilytystila jatkuu lattiasta kattoon asti. (Hyvästi pölyjen pyyhkiminen kaapistojen päältä!) Jokainen näistä on suunniteltu omat tarpeemme huomioiden. Tämän lisäksi säilytystilaa löytyy päämakuuhuoneen vaatehuoneesta ja ulkovarastosta. 
Kaksi upeaa liukuovikaapistoa valitsimme Mirrorlinen valikoimasta. Vertailimme eri valmistajia ja näistä kaikista Mirrorline erottui edukseen laadukkaiden suomalaisten kaapistojen lisäksi laajasta valikoimastaan. Tärkeää valinnassa oli myös omien mittojen mukaan räätälöidyt kokonaisuudet. Saimme itse suunnitella omiin tarpeisiimme sopivat liukuovikaapistot juuri niillä toiminnoilla, jotka koemme meille hyödyllisiksi. Yhdessä suunnittelijan kanssa pohdimme laajasti, mitkä ovat tarpeemme tällä hetkellä ja millaiset ratkaisut muuntuvat palvelemaan meitä myös muuttuvissa elämäntilanteissa. Lisäksi ammattilainen osaa räätälöidä kaapistot siten, että kaapiston sisäosat toimivat ja niitä on helppo käyttää. Tämän ansiosta liukuovikaapistomme ovat ehdottoman uniikkeja ja yksilöllisiä sekä samalla millilleen toimivaksi suunniteltuja.
Päätöstä helpottivat lisäksi kotiin lähetetyt materiaalimallit, joista oli helppo paikan päällä valita juuri meidän kohteeseemme sopivat värit ja tyylit. Lisäksi Mirrorlinen toimitus oli nopeaa ja asennus onnistui ammattilaisilta helposti ja ripeästi. Olemme helpottuneita, että tilasimme kaapistot asennettuina, sillä kaikki sujui niin vaivattomasti ja lopputulos oli täydellinen. Valmiita kaapistoja ihaillessa paras päätös tuntui olevan hidastinmekanismit, joiden ansiosta ovet liukuvat pehmeästi kiinni. Tyylikäs ja ajaton kokonaisuus syntyi omat tarpeet huomioiden laadusta tinkimättä!


Lastenhuoneen liukuovikaapisto on tässä vielä kasausvaiheessa. Vielä puuttuvat korit, vaatetangot, muutama hylly ja ovet.


Lastenhuoneen liukuovikaapistoa suunnitellessa piti huomioida pienen miehen tarpeet. Liukuovikaapistojen  sisään kätkeytyy tästä syystä laatikkoa, koreja, hyllyjä ja vaatetankoja. Laatikot ja korit sijoitettiin kaapistojen alaosaan, jotta niitä olisi lapsen helppo käyttää. Laatikoissa saa säilytettyä pienempiä leluja, kyniä tai vaikka sukkia tarpeesta riippuen. Nämäkin valittiin hidastavalla sulkumekanismilla. Koreihin voi puolestaan laittaa pehmoleluja, palloja ja kaikkea sellaista, jotka eivät pääse putoilemaan raoista. Siinä missä laatikot kätkevät tavaraa piiloon, koreista on pienen helppo etsiä hakemaansa. Suunnitteluvaiheessa on tärkeää ottaa huomioon käytännöllisyys. Ulkonäkö on toki tärkeää, mutta on osattava pohtia, millaiseen käyttöön liukuovet tulevat. Lastenhuoneen ovi avautuu liukuovikaapistoja vasten. Tämän takia oven taakse jäävään osaan sijoitimme vaatetangot. Vaatetangot laitettiin kahteen tasoon, koska silloin koko tila saatiin paremmin käyttöön.Tämän sijoittelun takia lapselta mahdollisesti auki jäävät laatikot ja korit eivät estä huoneen oven avaamista.

Lastenhuoneen kaapistossa keskellä on kirkas peili ja sivuilla White wood kalustelevy. Ajaton väri sopii lastenhuoneen muuhun värimaisemaan eikä sävyyn kyllästy. Pientä lisämaustetta tuo vaakaan menevä puunsyykuvio, jota ryhdittää jakolista. Näitä kaapistoja on myös kasvavan lapsen helppo käyttää! Mekanismi on kevyt ja samalla jämäkkä. Lisäksi peilioven takana on turvakalvo ja pyörästöissä hypynesto. Lisävarusteiden vuoksi ovea ei myöskään pääse läimäyttämään omille sormille. Nappivalinta!
Eteisen kaapistoja suunnitellessa huomiota kiinnitettiin samoihin seikkoihin kuin lastenhuoneessa. Kaapistot jaettiin mielessä osiin ja pohdittiin, millaisia toimintoja mihinkin kohtaan tarvitaan. Me halusimme sijoittaa siivouskaapin kodinhoitohuoneen sijaan eteisen kaapistoon. Näin kaikki tarvittava on helpommin käden ulottuvilla. Siivouskaappi sijoitettiin kaapiston keskiosaan siten, että esimerkiki vierastankoihin vaatteita ripustettaessa ei tarvitse ensin avata siivouskomeron puolta. Lisäksi halusimme erilliset tangot omille takeille ja vieraiden vaatteille. Näin vieraiden päälystakeille on aina selkeä ja siisti paikka. Tämän toki mahdollisti se, että pääosa omista takeista tullaan säilyttämään kodinhoitohuoneen/arkieteisen liukuovikaapistossa. Pienenä luksuksena tämä kaapisto toteutettiin hieman syvemmäksi, jotta toppatakkeja ei tarvitsisi aina sulloa kaapiston sisäpuolelle. Kapean käytävän vuoksi tämä kaapisto on kokonaisuudessaan kirkasta peilipintaa, joka avartaa tilaa ja tuo siihen enemmän valoa. Vaalea suuri laatta hiekansävyisin raidoin viimeistelee tilan linjakkuuden!

 

1 kommentti:

  1. Hei. Ihanat nämä kaapistot. Olemme aloittamassa rakennusprojektia ja kovasti pähkäilemme myös kaapistoja. Mietin tätä lukiessani, että missä kävitte suunnittelemassa nämä kaapistot?

    VastaaPoista