4. maaliskuuta 2018

Tamminen lankkuparketti paikoillaan

Yksi ensimmäisistä päätöksissä sisustus- ja pintamateriaaleja valittaessa on ollut lattiamateriaalin valinta. Nykyisessä kodissa lattiamateriaalina on laminaatti, mutta uuteen kotiin haluttiin jotain muuta. Eri messuilla ja alan myymälöissä tutustuimme erilaisiin vaihtoehtoihin, joista lopulta leveä lankkuparketti alkoi viehättää silmää ja toisaalta myös jalkapohjaa. Huomasimme pian viehättyvämme hivenen rouheammista ja ehkä jopa rohkeammista valinnoista, sillä trendikkäiden harmaiden sijaan pidimme erityisesti autenttisista lämpöisen ruskean sävyistä. Olimme aikaisemmilla Asuntomessuilla nähneet muutamia viehättäviä Timberwise -parketteja ja rakennusmessuilla pääsimme tutustumaan tuotteeseen hieman lähempää. Puulajiksi valitsimme tammen, sillä se on lattiamateriaalina kovaa ja kestävää ja soveltuu siksi hyvin koira- ja lapsiperheen arkeen. Uudessa kodissa kun tulee vipeltämään myös kahdeksan pientä karvaista jalkaa kynsineen.

Timberwisen tammiset lankkuparketit jaetaan neljään eri lajitelmaan ulkonäön mukaan. Select on on tasavärinen ja oksaton, Classic syykuvioitu ja värivaihteleva, Rustic lisäksi oksainen ja Vintage vanhahtavan kittioksainen ja halkeillut. Näitä vertailtuamme ihastuimme Vintage -lajitelmaan sen persoonallisuuden ja epätäydellisyyden (joka toisaalta tekee siitä täydellisen aitoa) vuoksi. Lisäksi ajattelimme, että se tuo hienoa kontrastia muutoin moderniin, osittain kiiltävään ja hienostuneeseen sisustustyyliin. Olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön luoma suuri kokonaisuus lisäksi jatkuu ulos lasiliukuseinän avulla, joten puun autenttisuus saa jatkua myös kodin ulkotiloissa terassin muodossa. Tämä luo kotoisuutta ja tunnelmaa juuri tähän kokonaisuuteen. Lajitelman valinnan jälkeen oli aika vertailla eri sävyjä. Alunperin ihastuimme hivenen harmaampaan sävyyn Pyhä, mutta tilasimme mallipalan myös sävystä Ruka, joista jälkimmäinen lopulta valikoitui meidän kodin lattioihin. Ruka on klassinen, aavistuksen luonnollista tammen sävyä vaaleampi, lämpimän ruskean sävy.

Timberwise Vintage Ruka

Timberwise Vintage Ruka

Päätöksen ollessa loppusuoralla, kävimme vielä paikallisessa Porin Jalopuuparketissa katsastamassa vaihtoehdot kertaalleen läpi. Saimme liikkeestä erinomaista ja asiantuntevaa palvelua, mikä teki päätöksestä entistä helpomman. Timberwisen valikoima oli todella laaja ja oli vaikeaa tehdä lopullista päätöstä, mutta olemme olleet valintaamme hyvin tyytyväisiä myös laatuominaisuuksien vuoksi. Päätökseen nimittäin vaikutti se, että Timberwisen tuotteet valmistetaan Loimaalla, parkettien valmistuksessa käytetään Eurooppalaista PEFC -sertifioitua tammea eikä parkettien valmistuksessa ole käytetty lainkaan formaldehydipitoisia liimoja. Lisäksi se sopii suomalaisiin vaihteleviin lämpöolosuhteisiin soveltuen myös esimerkiksi lattialämmityksen kanssa, se on helppo asentaa ja näyttää kauniilta. 

Lankkulattia asennettuna päämakuuhuoneeseen. Hyvin näkyy värivaihtelut, oksat ja kittikohdat. :) 

Tästäkin kuvasta erottuvat hyvin värivaihtelut ja yksityiskohdat.


Tässä yksi "mallipala".

Lattia asennettuna olohuoneeseen. Kuvassa myös ihana Tulikiven Jalanti ja Profinin lasiliukuseinä.

Tähän tulee ensi viikolla Puustellin keittiö.

Ensi viikolla Villa Hohteessa tapahtuu ihmeitä kun Puustelli asentaa kotiimme ihanan ja raikkaan keittiön sekä kodinhoitohuoneen. Näissä parissa kuvassa onkin hieman maistiaisia olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön sekä päämakuhuoneen tehosteseinistä, joissa on käytetty Belle Artin Efektimaaleja, mutta niistä lisää hieman myöhemmin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti